Čokolada, vanila, jagoda neki su od uobičajenih i verovatno najomiljenijih ukusa ledenih poslastica. Međutim, u nekim zemljama u ponudi su i krajnje neobični ukusi sladoleda, piše Daily Meal.

Kavijar. Luksuzna namirnica sada je našla svoj put i do ledenih poslastica. Sladoled koji sadrži do 60 procenata kavijara može se naći u restoranu Filip For u Francuskoj. Međutim, ovaj restoran nudi posebnu uslugu - dostavu ovog luksuznog sladoleda koji se pakuje u specijalnu ambalažu i može ostati zaleđen do 72 sata.

Senf. Iako je često u senci kečapa i majoneza, senf je konačno dobio svojih pet minuta, bar kada su poslastice u pitanju. Naime, u Britanij se može naći sladoled sa neobičnom kombinacijom ukusa šećera i senfa.

Špagete i sir. U poslastičarnici HEladeria Coromoto u Venecueli, pored više od 1,00 različitih ukusa sladoleda, mogu se naći i ledene  poslastice s ukusom špageta i sira, tunjevine i dijetalnog napitka.

Salata. U Japanu se možete osvežiti sladoledom koji u osnovi ima ukus jagode, a obogaćem je aromom zelene salate, krastavca, paradajza i paprike.

Humano mleko. Poslastičari su ranije eksperimentisali sa raznim ukusima uključujući i sladoled s ukusom kozjeg mleka, ali u jednoj poslastičarnici u Londonu možete probati i sladoled s ukusom mleka majki donora. Bejbi Gaga, kako je sladoled nazvan, napravljen je od mleka žena koje su donirale svoje mleko i obogaćen je ukusima vanile i limuna.

Bakalar. U Portoriku se možete osvežiti sladoledom s ukusom usoljenog bakalara.