Cvekla je povrće prepuno nutritivnih svojstava, vlakana antioksidanata i supstanci koje podržavaju zdravlje jetre, a poznata je i po tome što poboljšava proces detoksikacije.
Pogledajte i Magični kvas od cvekle - čisti jetru, sprečava rak, reguliše krvni pritisak
Sastojci:
2 cvekle srednje veličine ili 3 manje
1 konzerva leblebije
Sok od 1 ½ limuna
5 čenova belog luka
½ kašičice soli
¼ šolje maslinovog ulja
¼ šolje vode
Pogledajte i Moćni napitak od cvekle čisti jetru i bubrege
Priprema:
U šerpici prelijte cveklu vodom i kuvajte dok ne omekša, oko 40 minuta. Nakon što je skuvana, cveklu operite pod mlazom hladne vode, ogulite i isecite na veće delove.
Sve sastojke stavite u blender, uključite i ostavite da se pretvori u kremasti namaz.
Poslužite sa čipsom od povrća, pirinčanim krekerima ili svežim hlebom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus