Cvekla je povrće prepuno nutritivnih svojstava, vlakana antioksidanata i supstanci koje podržavaju zdravlje jetre, a poznata je i po tome što poboljšava proces detoksikacije.

Pogledajte i Magični kvas od cvekle - čisti jetru, sprečava rak, reguliše krvni pritisak

Sastojci:

2 cvekle srednje veličine ili 3 manje

1 konzerva leblebije

Sok od 1 ½ limuna

5 čenova belog luka

½ kašičice soli

¼ šolje maslinovog ulja

¼  šolje vode

Pogledajte i Moćni napitak od cvekle čisti jetru i bubrege

Priprema:

U šerpici prelijte cveklu vodom i kuvajte dok ne omekša, oko 40 minuta. Nakon što je skuvana, cveklu operite pod mlazom hladne vode, ogulite i isecite na veće delove.

Sve sastojke stavite u blender, uključite i ostavite da se pretvori u kremasti namaz.

Poslužite sa čipsom od povrća, pirinčanim krekerima ili svežim hlebom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa