Ukoliko ne možete da zamislite doručak bez ovog suhomesnatog proizvoda, ovi saveti će vam pomoći kako da je najbolje spremite.

1. Slanina se najbolje sprema u rerni

Osim što ćete moći veću količinu odjednom da spremite, nećete morati da stojite nad šporetom i okrećete svaki komad slanine posebno.

Pogledajte još i Kako da slanina iz rerne bude još ukusnija

2. Sipajte malo vode u tiganj pre prženja slanine

Ako želite da ispržite samo dva ili tri tanko isečena parčeta slanine, pre prženja u tiganj obavezno sipajte malo vode. Ukoliko čujete neobičan zvuk, bez brige, to ništa neće smetati procesu prženja. 

3. Ako vam se baš žuri slobodno koristite mikrotalasnu

Jutro je, gladni ste i ne možete da dočekate kraljevski doručak. Slobodno stavite slaninu u mikrotalasnu i dobićete savršeno hrskave zalogaje.

4. Odlična je za šerpe od livenog gvožđa

Ukoliko imate ovakvo posuđe, slobodno ga koristite za prženje slanine. Mast koja iscuri prilikom prženja stvara dodatni zaštitni sloj na ovakvom posuđu.

Pogledajte još i Ovo niste znali o slanini

5. Ne bacajte mast 

Ako ne znate šta da radite sa viškom masti koja iscuri iz slanine prilikom termičke obrade, slobodno je sačuvajte i kasnije iskoristite kao preliv za kokice.

6. Zamrznite je

Ukoliko ste kupili veću količinu slanine i vidite da postoji mogućnost da se pokvari, slobodno je zamrznite. Najbolje je da je isečete na šnite i svaku posebno zamrznete.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa