Nakon što odabrali onaj nož koji vam najbolje odgovara i izoštrili svoje veštine, morate naučiti i kako se pravilno brinuti za svoju oštricu. Tup nož je opasan jer zahteva više snage. Što vam je teže nož gurnuti prema dole dok režete, to je veća mogućnost da ćete doživeti nesreću. Dobra i oštra oštrica čine kuvanje lakšim i bržim, ali i sigurnijim.
Pogledajte i Plastična ili drvena daska za sečenje - koju koristiti?
Verovatno već znate da bi trebalo da brusite i oštrite svoje noževe. Takođe, verovatno ste svesni da ih ne smete prati u mašini za pranje posuđa.
Postoji još jedan bitan korak - uvek obrišite vaše noževe nakon što ih operete. Ne puštajte ih da se suše na vazduhu. To može uzrokovati stvaranje rđe! Zato, sledeći put kad operete svoje noževe, potrošite dodatnih 10-ak sekundi kako biste ih dobro osušili i tako dodali svojim noževima godine života.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem