1. Pečurke su bogate hranljivim materijama i dokazano je da se njihovim konzumiranjem smanjuje rizik od srčanih oboljenja.
2. Naučnici su pokazali da dnevna potrošnja pečuraka može da smanji rizik od Alchajmerove bolesti za čak 70 %.
Pročitajte i Dar prirode: Bosiljak umiruje nerve, leči prehladu, ublažava kašalj, rasteruje komarce...
3. Pečurke su bogate dijetalnim vlaknima koji imaju veoma važnu ulogu kada je u pitanju zdravlje srca. Ako imate probleme sa srcem češće uvrstite pečurke u svoj jelovnik.
4. One su odlične za jačanje imuniteta, a takođe pomažu i pri regulisanju slobodnih radikala koji oštećuju jetru.
Pročitajte i 8 činjenica o krompiru koje verovatno niste znali
5. Ako jedete pečurke svaki dan, rizik od raka će biti smanjen na 64 %. Efekti će biti još veći ako konzumirate pečurke u kombinaciji sa šoljom zelenog čaja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem