1. Pečurke su bogate hranljivim materijama i dokazano je da se njihovim konzumiranjem smanjuje rizik od srčanih oboljenja.
2. Naučnici su pokazali da dnevna potrošnja pečuraka može da smanji rizik od Alchajmerove bolesti za čak 70 %.
Pročitajte i Dar prirode: Bosiljak umiruje nerve, leči prehladu, ublažava kašalj, rasteruje komarce...
3. Pečurke su bogate dijetalnim vlaknima koji imaju veoma važnu ulogu kada je u pitanju zdravlje srca. Ako imate probleme sa srcem češće uvrstite pečurke u svoj jelovnik.
4. One su odlične za jačanje imuniteta, a takođe pomažu i pri regulisanju slobodnih radikala koji oštećuju jetru.
Pročitajte i 8 činjenica o krompiru koje verovatno niste znali
5. Ako jedete pečurke svaki dan, rizik od raka će biti smanjen na 64 %. Efekti će biti još veći ako konzumirate pečurke u kombinaciji sa šoljom zelenog čaja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus