Alat vremenom zarđa. Ako vam je dosadilo što gledate svog partnera kako uporno koristi rđav alat, učinite nešto po tom pitanju.
Postupak:
Prvi korak: Uzmite plastičnu činiju koju više ne koristite i u nju ubacite sav rđav alat. Preko alata sipajte sirće (alkoholno će imati najbolji efekat) taman da skroz bude potopljen. Odmah ćete primetiti da se rđa rastvara u sirćetu. Nakon toga, izvlačite jednu po jednu alatku i starom četkicom za zube skinite rđu sa svih mesta gde je ima.
Drugi korak: Uzmite mericu koja će odgovarati količini alata koji imate. U drugu plastičnu činiju ubacite jednu mericu sode bikarbone i dve merice vode. Alat spustite u činiju i ostavite na 5 minuta.
Treći korak: Nakon što je sva rđa sa alata nestala, isperite alat čistom vodom i dobro osušite. Premažite ga kokosovim uljem radi zaštite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: ženski magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus