Ovaj dezert je idealan za vreme posta!

Potrebno je: 

700 g jabuka

500 g šećera

1 kesica vanilin šećera

1/2 l vode

sok od pola limuna

Za fil:

150 g šećera

100 g oraha

50 g badema

50 g trešanja iz kompota

1 kesica vanilin šećera

5 banana

1 limun

Pogledajte i 5 recepata za sitne posne kolače

Priprema:

Za tufahije odabrati vrstu jabuka koja se pri kuvanju ne raspada. Jabuke oprati, oljuštiti (ako želite), pa kašičicom oštrog vrha ili nožem izvaditi srce i semenke. Pripremljene jabuke staviti u ključalu vodu sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Kuvati desetak minuta i paziti da se jabuke ne raspadnu.

Kuvane i oceđene jabuke staviti na tacnu, a u vodu u kojoj su se kuvale dodati šećer i sok od limina, pa skuvati gust sirup. Pomešati šećer, vanilin šećer, mlevene orahe, bademe, istruganu koru od limuna i dobro umućene banane. Sve dobro promešati, nafilovati jabuke i preliti ih sirupom.

Na kraju, tufahije ukrasiti pireom od banane i po jednom trešnjom iz kompota.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Posna jela