Ovaj dezert je idealan za vreme posta!
Potrebno je:
700 g jabuka
500 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1/2 l vode
sok od pola limuna
Za fil:
150 g šećera
100 g oraha
50 g badema
50 g trešanja iz kompota
Priprema:
Za tufahije odabrati vrstu jabuka koja se pri kuvanju ne raspada. Jabuke oprati, oljuštiti (ako želite), pa kašičicom oštrog vrha ili nožem izvaditi srce i semenke. Pripremljene jabuke staviti u ključalu vodu sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Kuvati desetak minuta i paziti da se jabuke ne raspadnu.
Kuvane i oceđene jabuke staviti na tacnu, a u vodu u kojoj su se kuvale dodati šećer i sok od limina, pa skuvati gust sirup. Pomešati šećer, vanilin šećer, mlevene orahe, bademe, istruganu koru od limuna i dobro umućene banane. Sve dobro promešati, nafilovati jabuke i preliti ih sirupom.
Na kraju, tufahije ukrasiti pireom od banane i po jednom trešnjom iz kompota.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.