Da li ste ljubitelj suvog voća? A u kolačima? Čak iako niste, isporobajte neki od ovih recepata, bićete ukusno iznenađeni!

1. Zdrava poslastica

Sastojci:

300-400 g mešanog suvog voća i orašastih plodova (na primer, suvo grožđe, suve šljive, suve brusnice, smokve i orasi, bademi)

2 jaja

6 kašika smeđeg šećera

6 kašika brašna

Priprema: 

Iseckajte suve šljive na male komadiće i pomešajte ih zajedno s orasima i bilo kojim drugim sušenim voćem koje ste odabrali.

Umutite jaja i dodajte im sušeno voće. Dodajte šećer, brašno i prašak za pecivo. Dobro sve promešajte.

Premažite pleh maslacem i ulijte u njega smesu. Pecite kolač 45 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

2. Aromatični komisbrot 

Sastojci: 

250 g mekog putera

150 g suvih kajsija

200 g smeđeg šećera

150 g banana

50 g suvog grožđa

5 jaja

kašika rendane limunove kore

kašičica mlevenog kardamoma

300 g brašna (mekog i oštrog)

100 g gustina

100 ml mleka

kesica i po praška za pecivo

Priprema: 

Banane oljuštite i izgnječite viljuškom, a kajsije sitno iseckajte. Mikserom penasto umutite puter i šećer. Umešajte jedno po jedno jaje i nastavite da mutite još pet minuta. Dodajte limunovu koru, kardamom, suvo grožđe i seckane kajsije. Obe vrste brašna izmešajte s praškom za pecivo i gustinom, pa naizmenično sa mlekom i bananama dodajte u umućena jaja i dobro promešajte varjačom. Testo odmah sipajte u podmazan duguljasti kalup i pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni 60-75 minuta. Pečeni komisbrot ohladite, isecite na kriške i servirajte sa čajem ili kafom.

Izvor: Novosti

Ovaj #kolač je vrlo lagan za pripremu. #cake #recipe #dryfruit

Posted by Stvar Ukusa - stvarukusa.rs on понедељак 1. фебруар 2016.


3. Kolač bez brašna sa suvim voćem

Sastojci:

1 jaje

2 čaše mlevenog keksa

1 pecivo 

1 kesica vanil šećer

100 g suvog grožđa

100 g suvih kajsija

100 g suvih smokava

100 g seckanih oraha

1čaša šećera

1/2 čaše ulja

1 čaša kisele vode

1 čaša soka od breskve ili kajsije

Priprema:

Jaje umutiti žicom pa dodati sve sastojke, lepo izjednačiti i uliti u podmazan pleh. Peći na 200C oko 30 min da lepo porumeni. Potpuno hladan seći kolač i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/