Doručak se s razlogom naziva najvažnijim obrokom u danu. Potreban nam je kako bismo u organizam uneli važne nutritive i energiju zahvaljujući kojoj ćemo uspešno obavljati svoj posao ili druge obaveze.

Zbog toga bi doručak trebao biti sastavljen od kvalitetnih namirnica s visokim nutritivnim vrednostima. Postoje i namirnice koje bi trebalo izbegavati. Tačnije, radi se o jednoj koja je za mnoge nezaobilazan deo doručka – kafi.

Pogledajte koliko dugo deluje kafa.

Naime, kafa tj. kofein prirodno i privremeno suzbija apetit i smanjuje želju za hranom zbog čega je vole konzumirati osobe koje su na dijeti. Međutim, stručnjaci smatraju da nas ništa ne bi smelo ometati u pravilnom doručku jer je on ključan za našu energiju u prvoj polovini dana.

To je još jedan od razloga zbog čega kavu ne bismo smeli konzumirati na prazan želudac ili tokom doručka, jer na taj način utiečemo na svoju prirodnu potrebu za hranom. Savet stručnjaka je jednostavan – pokušajte kafu izbaciti iz doručka i popijte je nakon što se najedete.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr