Dodavanje ulja mesu i povrću na roštilju možda zvuči kao dobra ideja, ali zapravo je jako loše za zdravlje, kažu nemački naučnici.

Kapi koje padaju na vatru dovode do pojave dima koji sadrži štetne materije koje dolaze u hranu. Radi se o supstancama koje se smatraju kancerogenima pa bi ih trebalo izbegavati, upozoravaju stručnjaci.

Pogledajte i Najbolji sastojci za marinadu za meso

Rešenje je u mariniranju hrane pre nego što je stavite na roštilj, a koliko dugo treba biti marinirana, zavisi od marinade i tome šta se u njoj nalazi.

Gotova marinada može se kupiti u prodavnicama ili se vrlo lako može napravii domaća. Zahvaljujući njoj meso i povrće ima puno bolji ukus.

Kako biste izbegli štetne posledice za zdravlje, bolje je proveriti da li je meso gotovo tako da ga zagrizete, nego komadić odsečete nožem, jer kada bi npr. hamburger proveravali nožem, moglo bi doći do curenja mesnih sokova na vatru, što isto nije dobro, tvrde naučnici.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: punkufer