Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako najefikasnije da očistite dasku za sečenje

Jedan od najčešće korišćenih kuhinjskih predmeta sigurno je daska za sečenje. Upravo jer ih toliko često koristimo važno je održavati ih čistima te ih s vremena na vreme temeljno oprati

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Vrlo su male šanse da postoji kuhinja koja nema dasku za sečenje. To je stvarno jedan od onih kuhinjskih predmeta za kojim većina nas svakodnevno poseže.

Zatoje važno da daska za sečenje uvek bude čista i da štetne bakterije na njoj budu uklonjene. Kada je upravo temeljno pranje ovog kuhinjskog predmeta u pitanju, vruća voda i deterdžent jednostavno nisu dovoljno jaka kombinacija. Isto važi i za mašinu za sudove.

Pogledajte i Plastična ili drvena daska za sečenje - koju koristiti?

Upravo zato s vremena na vreme trebalo bi koristiti jače sredstvo, tačnije izbeljivač. Sve što treba da uradite je namočiti dasku za sečenje u izbjeljivač kako biste je sterilizovali. Nakon nekoliko minuta dobro isperite dasku s vodom pa je ostavite da se u potpunosti osuši.

Na taj način ćete se efikasno rešiti bakterija i izbeći prenos klica s daske na namirnice koje sečete.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti