Vrlo su male šanse da postoji kuhinja koja nema dasku za sečenje. To je stvarno jedan od onih kuhinjskih predmeta za kojim većina nas svakodnevno poseže.

Zatoje važno da daska za sečenje uvek bude čista i da štetne bakterije na njoj budu uklonjene. Kada je upravo temeljno pranje ovog kuhinjskog predmeta u pitanju, vruća voda i deterdžent jednostavno nisu dovoljno jaka kombinacija. Isto važi i za mašinu za sudove.

Pogledajte i Plastična ili drvena daska za sečenje - koju koristiti?

Upravo zato s vremena na vreme trebalo bi koristiti jače sredstvo, tačnije izbeljivač. Sve što treba da uradite je namočiti dasku za sečenje u izbjeljivač kako biste je sterilizovali. Nakon nekoliko minuta dobro isperite dasku s vodom pa je ostavite da se u potpunosti osuši.

Na taj način ćete se efikasno rešiti bakterija i izbeći prenos klica s daske na namirnice koje sečete.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna