Banane spadaju među najpopularnije voće pa i oni koji nisu veliki ljubitelji voća, bananu će pojesti. Ipak, postoji i deo banane koji je mrzak većini, svojevrsne niti koje gulimo i bacamo.
Da li znate šta su zapravo te niti i postupamo li dobro time što ih bacamo?
Osim kore, deo banane koji većina nas baca su niti neprivlačne za pojesti. Te niti su zapravo vlaknasta tkiva koja imaju važnu ulogu u rastu biljke, odnosno neophodne su za pravilnu preraspodelu hranjivih materija u biljci.
Osim što su vrlo korisne, potpuno su i jestive, napominje Nikolas D. Gilit, stručnjak za anorgansku hemiju i direktor instituta Dole Nutrition Institute.
Iako sadrže razne hranjive materije, dodaje Gilit, banane sadrže premalo ovih vlaknastih snopova pa njihovom konzumacijom zapravo i nemamo neku preveliku korist, odnosno hranjivost banane ista je bez obzira na to pojedete li neprivlačne niti ili ne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus