1. Pečeni krompir s graškom i feta sirom

Možete ga i narezati na kriške i ispeći, a možete ga poslužiti i u korici. Pečeni krompir jednostavno je, a ukusno jelo koje bez previše razmišljanja možete dodatno obogatiti ukusom razmrvljenog feta sira koji posipate nakon što krompir izvadite iz rerne.

2. Pica s tunjevinom i feta sirom

Odgovor na pitanje koji sir najbolje ide na picu je vrlo jednostavan - apsolutno svi! Sirevi su nezaobilazan sastojak dobre pice, no svakako nema potrebe da previše eksperimentirate. Napravite picu onako kako to inače radite, a slane mediteranske kockice feta sira dodajte nakon pečenja.

Pročitejte kako da sami naptavite grčki sir - domaće i tradicionalno.

3. Feta kao punjenje za pečene tikvice

I pečene tikvice su povrće koje podnose brojne gastro kombinacije. Bile one jednostavne ili potpuno neobične dodajte im feta sir s kojim sigurno nećete pogrešiti. Ovaj meki bleli sir neodoljive kremaste teksture i blago slanog ukusa poslužiće kao vezivo za sve ukusne namirnice kojima ste odlučili napuniti pečene tikvice.

4. Feta i grožđe ili masline

Feta i bobice grožđa mogu biti dve namirnice kojima ćete započeti svoj dan. Ukusi im se savršeno slažu, a kako biste pre svih dnevnih obaveza ipak napunili želudac pojedite ih uz tanku krišku hleba. O spoju ukusa maslina i mediteranskih sireva ne moramo puno govoriti – to je nezaboravna kombinacija koju ne propušta niko ko je barem jednom probao.

5. Pečurke punjene jajima i fetom

Za pripremu ovog jela potrebno je pečurkamaa odrezati stabiljke i kapice napuniti razmućenim jajima i usitnjenim feta sirom. Dovoljno je 10 minuta peći u rerni koju ste prethodno zagrijali na 220 stepeni. Možete ih poslužiti kao prilog glavnom jelu, ali ovi fini zalogaji dovoljno su zasitini ako ih poslužite samostalno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: punkufer.dnevnik.hr