Vaša mama, najbolji prijatelj i Google imaju različite odgovore, ali najbolje pravilo je izbegavanje ove tri vrste hrane koje su pod "crvenom zastavicom":
1. Zeleni krompir
Ako je krompir zelene boje, bacite ga. Zeleni ton može signalizovati štetni toksin solanin, koji se ne može isprati. Isti savet se odnosi na bilo koji krompir koji je ukusan, a ima zelenih primesa.
2. Plesna hrana
Ovo je nekako očigledno, ali uverite se da ne isključite samo plesne delove, već i jedan dobar deo oko zahvaćenog mesta.
Ako je hrana obrasla plesom, bacite je. Izuzeci, poput plavog sira, postoje, ali ako niste sigurni, najbolje je igrati na sigurno.
Pročitajte i Ovo su namirnice koje ne izazivaju zavisnost
3. Ustajali orašasti plodovi i ulja
Ako ima ukus, verovatno je žestok, što znači da su masti i ulja počeli da se raspadaju.
Nisu baš velike šanse da vam naštete zdravstveno, ali nećete ih pojesti, to je izvesno.
Dobra vest je da dosta hrane koja nije reprezentativna, verovatno je još uvek jestiva.
Jabuke koje su dobile smeđu boju, banane i krompir, jer spoljna koža ove hrane štiti unutrašnjost. Isto važi za hranu koja ima "modrice" (verovatno ćete želeti da uklonite "modar" deo).
Iznenađujuće, kiselo mleko (sve dok je pasterizovano) verovatno neće naneti štetu vašem organizmu, čak i ako vam se miris čini neprimamljivim.
Možda ne želite da ga pijete, ali je sigurno korisno za pečenje i recepte koji to zahtevaju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese