Voćne sirupe ne morate koristiti samo za pripremu soka nego i kao zdravi zaslađivač u ovsenoj kaši, preliv za sladoled ili palačinke, a možete ga dodati i u smuti.
Potrebni sastojci:
1 kg krušaka
0,5 l vode
800 g smeđeg šećera
2 čajne kašičice limunske kiseline
Pogledajte i Ovo su najčešće greške pri spremanju zimnice
Način pripreme:
Kruške očistite, isecite na komadiće i stavite u kipuću vodu. Dodajte smeđi šećer i limunsku kiselinu pa kuvajte dok se šećer ne otopi, a kruške ne omekšaju. Sirup procedite u čiste flaše, zatvorite ih pa pasteriziujte oko 20 minuta. Poslužite sok razređen vodom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zdravakrava
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus