Voćne sirupe ne morate koristiti samo za pripremu soka nego i kao zdravi zaslađivač u ovsenoj kaši, preliv za sladoled ili palačinke, a možete ga dodati i u smuti. 

Potrebni sastojci:

1 kg krušaka

0,5 l vode

800 g smeđeg šećera

2 čajne kašičice limunske kiseline

Pogledajte i Ovo su najčešće greške pri spremanju zimnice

Način pripreme:

Kruške očistite, isecite na komadiće i stavite u kipuću vodu. Dodajte smeđi šećer i limunsku kiselinu pa kuvajte dok se šećer ne otopi, a kruške ne omekšaju. Sirup procedite u čiste flaše, zatvorite ih pa pasteriziujte oko 20 minuta. Poslužite sok razređen vodom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zdravakrava