Istraživanjem je utvrđeno da se opasne bakteriju kriju u 90 procenata kuhinjskih krpa u domaćinstvima u Americi, piše "Dejli mejl".

"Istraživanjem je ispitivano prisustvo bakterija u krpama kojima se briše oprano posuđe, ruke i radne površine u kuhinji", izjavili su naučnici s Univerziteta u Arizoni.

Pogledajte i Kako da uklonite fleke sa kuhinjskih krpa

Studija je pokazala da se na 25,6 posto kuhinjskih krpa može naći Ešerihija koli, a 89 posto krpa sadrži koliformne bakterije.

Koliformne bakterije se nalaze u našem okruženju i nisu toliko štetne. Međutim, njihovo prisustvo ukazuje na to da je moguće da se tu nalaze i druge, štetnije materije.

Ako ne perete često svoje krpe, na njima se mogu naći opasne materije. Na taj način, misleći da čistite kuhinju, u stvari ćete samo raširiti bakterije. Zbog toga stručnjaci preporučuju da povedede više računa o higijeni u kuhinji, naročito da češće perete i dezinfikujete krpe i radne površine.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: yumama.com