Čišćenje kuhinje nekada nam je oduzimalo ceo dan, pa kad smo shvatile kako ne moramo baš svake nedelje pomerati elemente i ribati zid, pod i svaki kuhinjski element posebno, trebalo nam je pola dana. Sada je za blistavu kuhinju kakvu ste oduvek hteli potrebno potrošiti tek 15 minuta.

Imate samo 15 minuta na raspolaganju...

Krenite od sudopere, ona je najveći kuhinjski rasadnik bakterija. Poprskajte celu površinu dezinfekcijskim sredstvom i pustite da odstoji. U međuvremenu poprskajte i površine oko sudopera i prebrišite ih vlažnom krpom. 

Sudoperu izribajte sunđerom, isperite je i osušite. Preko cele povtršine pređite mikrofiber tkaninom koja će savršeno pokupiti sve preostale čestice prašine i dlačice.

Kuhinjski pod prebrišite mikrostatičnom krpom, koja je vredna svakog novčića. Ona će postati vaša najbolja prijeteljica, jer nakon što 'ta' pređe preko površine ne ostaje apsolutno ništa. Pa čak ni one dlačice od kojih nas boli glava.

Za sledeći korak potrebna vam je tek minut. Ručku frižidera poprskajte s antibakterijskim sredstvom i prebrišite mokrom krpom, naime to područje leglo je bakterija. Nakon što ste prebrisali pustite da odstoji i ne otvarajte frižider nekoliko minuta.

Pročitajte i Jednostavni trikovi za čišćenje rerne

Dodajte još 15 minuta i još stignete...

...pod prebrisati mokrom krpom na koju ste prethodno naneli dezinfekcijsko sredstvo. Osim ručke frižidera, sada poprskati i prebrisati sve elemente.

Izuzetno je važno da pre nego krenete s čišćenjem uklonite svu hranu i pospremite je iza zatvorenih vrata kako ne bi bila u kontaktu sa sredstvima za čišćenje.

U sat vremena možete...

...isprati vrata kuhinjskih elemenata. Pomešajte običan deterdžent za suđe s mlakom vodom i oribajte varta sa sunđerom, ako su drvena prebrišite ih sredstvom za čišćenje drva.

Pročitajte i Jednostavan način čišćenja blendera

Ako imate pola dana na raspolaganju...

...isperite unutrašnjost svakog kuhinjskog elementa. Kako je taj prostor predviđen za čuvanje hrane i pribora za jelo ne preporučuje se korištenje jakih dezinfekcijskih sredstava. Stoga koristite recept naših baka, pomešajte 3 kašičice sode bikarbone s četiri šoljice tople vode. Sunđer u ruke i ribajte.

Prašinu i mrvice koje su se zavukle u kuteve elemenata prethodno usisajte, to će vam uveliko pomoći.

Nakon ovakvog čišćenja vi i vaša kuhinja blistaćete svaka na svoj način.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr