Ljubitelji jafe biće oduševljeni ovim receptom. Može se reći da je ovo čizkejk sa jafa keksom. Lako i brzo se pravi, ne peče se, a ukus je očaravajući. Odličan je kada vam dođu gosti, a najmlađi će obožavati ovu poslasticu. Toliko je jednostavna da je možete i praviti sa decom.
Pročitajte i kako da napravite domaći jafa keks.
Sastojci:
- 800 g krem sira
- 660 ml slatke pavlake
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g keksa
- 100 g istopljenog putera (sibne temeprature)
- 200 g jafe
- 150 g čokolade
Priprema:
Pomešajte keks sa istopljenim puterom (može i sobne temperature) i sjedinite. Stavite u kalup dimenzija 22x16 cm i dobro utisnite. Po obodu kalupa poređajte jafa keks. Krem sir umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Umutite slatku pavlaku (600 ml), pa dodajte u krem sir. Pomešajte sipajte u kalup. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom (60 ml) i sipajte preko fila. Ukrasite mlevenim keksom. Ohladite još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE