Ako volite kombinaciju kokosa i čokolade, ova verzija baunti čokoladica će vam se posebno svideti. Kada zagrizete unutra je još jedan sloj kokosa umočenog u čokoladu. Super su kao posluženje sa slavu ili praznike, a prave se toliko lako, da ne postoji šansa da vam ne uspeju.
Sastojci:
- 200 g rendanog kokosa
- 220 g kondenzovanog mleka
- 100 g bele čokolade
- 250 g crne čokolade
Priprema:
Pomešajte rendani kokos sa kondenzovanim mlekom i otopljenom belom čokoladom. Smesu podelite na 2 dela, veći i manji. U manji dodajte istopljenu crnu čokoladu (50 g). Smesu oblikujte u obliku ćevapa. Od veće količine bele smese uzmite malo i stavite unutra čokoladni ćevap, pa obmotajte belu smesu okolo. Umočite u istopljenu čokoladu (200 g) i ostavite u frižideru pola sata.
Izvor: Stvar ukusa