Leto je stiglo, a sa njim i toplo vreme i zato uveliko tražimo način da se rashladimo, ali i zasladimo. Omiljena poslastica za toplo vreme je svakako sladoled. A, pravi pogodak je ako je on iz vaše kuhinje i ako se brzo priprema. Jedina mana je što morate sačekati da se zamrzne, ali za ovakav ukus vredi čekati.
Ovaj domaći sladoled posebno će se dopasti najmlađima, a prednost mu je što nema veštačkih zaslađivača i boja.
Sastojci:
- 500 g jagoda
- 250 ml jogurta
- 150 g šećera
- 500 ml slatke pavlake
- sok od jednog limuna
Priprema:
Jagode operite, očistite od peteljki i prosušite kuhinjskim ubrusom, kako bi uklonili višak vode. Ubacite ih u blender ili štapnim miskerom napravite od njih kašu. Kašu od jagoda stavite u dublju posudu, dodajte šećer i sve dobro sjedinite. Mešajte dok se šećer ne otopi u potpunosti. Dodajte jogurt, slatku pavlaku i sok od limuna pa sve izmutite mikserom. Stavite u sladoled u zamrzivač, a na svakih sat vremena izmutite mikserom, kako bi se razbili kristali leda. Tako uradite bar tri ili četiri puta.
Izvor: Stvar ukusa