Dragana Džaleta poznatija na Instagranu kao "Dangina kuhinja" bila je gošća u emisiji "Praktična žena". Ovaj put pokazala je recept za letnji tart sa belom čokoladom, koji se pravi za najviše 15 minuta, a posle vam je samo potrebno strpljenje dok se stegne.
Možete da ga ukrasite voćem po ukusu, a mi vam predlažemo da iskoristite jagode dok im još uvek traje sezona.
Sastojci:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g otopljenog putera
- 100 ml soka od pomorandže
Za krem:
- 200 g bele čokolade
- 180 ml slatka pavlake
Priprema:
Za podlogu otopite margarin i pomešajte sa mlevenim keksom i sokom od pomorandže i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Prebacite je u plitki limeni kalup i formirajte koru. Ostavite je u frižideru dok ne pripremite fil. U šerpici zagrevajte slatku pavlaku na umerenoj temeparaturi, a potom dodajte belu čokoladu. Sve mešajte dok se u potpunosti čokolada ne rastopi. Skuvani fil prelijte preko kore i lepo ga poravnajte. Tart stavite u frižider da se u potpunosti stegne. Pre služenja ga ukrasite voćem po ukusu, a najbolje je da iskoristite sezonu jagoda dok još uvek traje.
Izvor: Praktična žena