Osvežavajuća i lagana torta od malina i jogurta idealna je za tople letnje dane. Nema pečenja ni kuvanja filova, sve samo umutite poređate i čekate da se stegne. Pored toga što je ukusna lepo izgleda i biće zvezda bilo koje proslave.
U nekoliko jdnostavnih koraka dobićete pravo ledeno osveženje koje je bolje od bilo kog kupovnog sladoleda.
Sastojci:
Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 130 g maslaca
- 2 kašike šećera u prahu
Za fil:
- 500 ml jogurta
- 120 g šećera u prahu
- 350 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g malina
- 2 kesice želatina
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu, pa dodajte otopljeni maslac. Dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, a potom od nje formirajte koru u kalupu prečnika 24 cm. Želatin rastvorite po uputstvu na kesici, pa ostavite da nabubri. U većoj činiji izmiksajte jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer, pa dodajte želatim i sve ponovo promešajte. Slatku pavlaku umutite da dobijete gust šlag, pomešajte sa jogurtom i sve sjedinite. Na pripremljenu koru od keksa poređajte maline, pa preko prelijte dobijenim kremom. Tortu stavite u zamrzivač da se stegne na minimum 4 sata. Nakon tog vremena skinite kalup, ukrasite sa nekoliko svežih malina i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE