Čokoladne torte su oduvek najomiljenije i ne postoji osoba koja će odbiti parče. Isprobajte i recept za jednostavan čokoladni kolač sa piškotama koji se toliko lako pravi, a kada jednom probate nećete prestati da jedete. Kremasti fil, unutra izmrvljeni keks i sve to preliveno glazurom, jedna od najlepših posastica koja svima uspeva.
Sastojci:
- 800 ml mleka
- 160 g šećera
- 50 g brašna
- 40 g kukuruznog skroba
- 2 žumanca
- 2 kašike kakaoa
- 200 ml slatke pavlake
- 8-10 piškota
Za glazuru:
- 120 ml slatke pavlake
- 150 g bele čokolade
Priprema:
U šerpu sipajte malo mleka, pa dodajte šećer, brašno ii kukuruzni skrob. Dobro promešajte, pa sipajte žumanca i sjedinite, pa dodajte kakao. Opet promešajte i sipajte ostatak mleka. Kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sipajte u posudu, dodajte slatku pavlaku i dobro umutite. Izdrobite piškote i promešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte. Prelijte čokoladnom glazurom koju ste napravili tako što se otopili belu čokoladu sa slatkom pavlakom. Ostavite u frižideru 3-4 sata i ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE