SLADOLED OD KUPINE: Kremast i osvežavajuć, kao iz najbolje poslastičarnice

Napravite savršeno kremast domaći sladoled od kupine.

Profimedia

Napravite domaći sladoled od kupine koji će zbog sira biti posebno kremast, a voće će mu dati osvežavajuću notu i prelepu ljubičastu boju. Za pripremu će vam trebati 15 minuta i malo strpljenja dok sačekate da se zaledi. 

Uživajte u savršenoj letnjoj poslastici u kojoj nema aditiva ni drugih veštačkih dodataka.

Sastojci:

  • 400 g kupina
  • 150 g šećera
  • 400 g svežeg neutralnog sira
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema:

Kupine operite, pa ih stavite u šerpu zajedno sa šećerom. Kuvajte ih na umerenoj vatri dok ne puste sok i dok se šećer u potpunosti ne rastopi. Kada se prohlade štapnim mikserom ih sameljite u kašu. Nemućenu slatku pavlaku pomešajte sa sirom, pa sve umutite tako da dobijete kompaktnu smesu. Dodajte pire od kupina, pa sve još jednom umutite da se sastojci lepo povežu. Prebacite u činiju koja može u zamrzivač i ostavite 4-5 sati da se stegne. Služite sladoled u staklenim činijicama i po želji ukrasite sa nekoliko kupina.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE