Kremasti deserti koji se brzo i jednostavno prave su omiljeni mnogim domaćicama. Za recept u nastavku biće vam potrebno nekoliko sastojaka od kojih su glavni kafa i čokolada. Odličan spoj ukusa oduševiće sve degustatore.
Deserti u čaši su praktični jer ih možete poslužiti i kada vam neko dođe u goste.
Sastojci:
- 400 ml mleka
- 70 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
- 10 g instant kafe
- 100 g bele čokolade
- keks
- 100 ml slatke pavlake
- komadići čokolade i izmrvljeni kolačići
Priprema:
U šerpicu sipajte šećer, skrob i instant kafu pa promešajte. Sipajte mleko, promešajte pa stavite da se kuva. Kada dođe skoro do ključanja ubacite čokoladu i kuvajte dok se ne otopi pa sklonite sa ringle.
U čaše za serviranje stavite lomljeni keks na dno pa sipajte dobijeni fil. Stavite u frižider na 3 sata. Za to vreme umutite slatku pavlaku pa je uz pomoć šprica stavite preko pudinga kada se ohladi. Ukrasite komadićima čokolade i keksa.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE