KEKS KOLAČ SA ČOKOLADOM: Bez jaja i brašna, a u smesu dodajte kokos za još lepši ukus (VIDEO)

Kolač sa keksom i čokoladom pravi se očas posla, a najteže je da sačekate da se stegne.

Printscreen/YT/Ricette Fatte In Casa

Brzi kolač sa keksom i čokoladom za koji nećete upaliti rernu osvojiće vas na prvi zalogaj. Ovaj kolač jednostavno se pravi i sjajan je za one dane kada nemate puno vremena, ili su vam se najavili iznenadni gosti. Uz dodatak kokosa biće još ukusniji, a ono što je posebno je punjenje od čokolade. Najteže od svega je da sačekate da se stegne. 

Sastojci:

  • 50 g putera
  • 150 ml vode
  • 50 g šećera
  • 200 g crne čokolade
  • 300 g mlevenog keksa
  • 50 g kokosa

Za punjenje:

  • 100 g čokolade

Priprema:

U šerpu stavite puter, sipajte vodu i šećer, pa zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se puter ne rastopi. Potom dodajte izmoljenu čokoladu i nastavite da zagrevate dok ne dobijete kompaktnu smesu. Mleveni keks pomešajte sa kokosom, pa prelijte rastipljenom čokoladom i sve sjedinite da dobijete kompaktnu masu. prebacite je na prijanjajuću foliju, umotajte i rukama oblikujte rolat. Uzduž po sredini napravite udubljenje prstima, pa ponovo zamotajte. Stavite u frižider da stegne na nekih sat vremena. Čokoladu istopite na pari, pa sipajte u udubljenje koje ste napravili. Kada se čokolada stegne, secite na parčiće željenje veličine i služite.

Izvor: Stvar ukusa