Jede vam se nešto slatko, a ne želite da provedete ceo dan pored šporeta. Ovaj kolač sa čokoladom i krem sirom je idealno rešenje, jer se ne peče i priprema nije komplikovana. Izuzetno je kremast i lagan, a pored toga izgleda prelepo, tako da će u njemu uživati sva čula. Dvoslojni čokoladni kolač postaće vaša omiljena poslastica, a sigurno će vam svi tražiti recept.
Sastojci:
Za koru:
- 240 g mlevenog keksa
- 80 g seckanih oraha
- 100 ml mleka
- 100 ml putera
- 100 g tamne čokolade
Za fil:
- 700 ml mleka
- 1 žumance
- 8 g vanilin šećera
- 5 kašika šećera
- 5 kašika kukuruznog skroba
- 150 g krem sira
- 100 g čokolade
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa orasima, sipajte mleko, pa dodajte rastopljen puter i čokoladu. Sve dobro izmešajte tako da dobijete kompaktnu smesu. Utisnite je u kalup prečnika 22 cm na dno i po ivicama do pola. Stavite je u frižider dok ne pripremite fil. U mleko dodajte žumance, vanilin šećer i šećer, kukuruzni skrob, pa sve dobro izmešajte tako da nema grudvica. Kuvajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Kada se malo prohladi dodajte krem sir i dobro izmešajte. Fil podelite u dva dela, pa prvo preko kore nanesite beli krem. U drugu polovinu dodajte čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Pažljivo nanesite preko belog fila i lepo poravnajte špatulom. Stavite ga u frižider na minimum tri sata da se stegne. Po želji ga ukrasite sa malo mlevenog keksa i topljenom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE