Tiramisu je italijanski klasik koji je osvojio ceo svet kako zbog predivnog ukusa, tako i zbog jednostavne pripreme. Ovaj recept za tiramisu rolat pravi se nikad lakše i jednostavnije, a oduševiće vas na prvi zalogaj. Mekane piškote namočene u kafu, bogato premazane filom od sira i pavlake, a čokoladne mrvice mu daju još lepši ukus. Toliko je mekan i kremast da se prosto topi u ustima.
Sastojci:
Za koru:
- 50 ml kafe
- 100 ml mleka
- pakovanje piškota
Za fil:
- 250 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 50 ml kafe
- 100 ml slatke pavlake
- 4 žumanceta
- 50 g čokoladnih mrvica
Za ukrašavanje:
- 1 kašika kakao praha
Priprema:
Pripremite smesu za namakanje piškota tako što ćete pomešati kafu i mleko. Natopite svaki keks i poređajte ih u dva reda na prozirnu foliju. Pokrijte ih drugim listom folije i stavite ih u zamrivač na 2 sata. U međuvremenu pripremite kremu, tako što ćete krem sir pomešati sa šećerom u prahu, žumancima, kafom i umućenom pavlakom. Ukoliko želite žumanca možete kratko ga skuvate na pari sa šećerom u prahu. Izvadite piškote iz zamrživača, preko njih ravnomerno rasporedite krem, pa pospite čokoladnim mrvicama. Uz pomoć folije pažljivo zamotajte rolat i malo oblikujte prstima. Lagano skinite foliju, stavite tiramisu rolat na tacnu za služenje i pospite kakao prahom. Recept pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE