ČOKOLADNI TART SA OREO KEKSOM: Poslastica koja se ne peče, a svi će misliti da je iz najbolje poslastičarnice

Čokoladni tart sa oreo keksom je preukusna poslastica koja se ne peče, a svi će svi misliti da ste ga kupili u najlepšoj poslastičarnici.

Printscreen/YT/M. Patisserie

Oreo keks je veoma popularan i kod nas u poslednjih nekoliko godina, a postao je nezaobilazan dodatak za pripremu raznih poslastica. Čokoladni tart sa oreo keksom, toliko je ukusan i lep da će svi misliti da ste ga kupili u najboljoj poslastičarnici. Ne peče se, a najteže od svega je da sačekate da se ohladi i stegne. 

  • Sastojci:
  • Za podlogu:
  • 160 g oreo keksa
  • 80 g putera
  • Za fil:
  • 40 g punjenja iz oreo keksa
  • 150 ml slatke pavlake
  • Za glazuru:
  • 150 g čokolade
  • 150 g slatke pavlake
  • 40 g putera
  • 1 kesica zelatina

Priprema:

Prvo što treba da uradite je da razmutite želatin po uputstvu na kesici i da ga ostavite da nabubri. Oreko keks razvodjite i izvadite belu sredinu. Biskvit od oreo keksa sameljite u blenderu. Dodajte mu omekšali puter i dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu. U okrugli kalup za tart, prečnika 20 cm, formirajte tanku koru i lepo je poravnajte. Za fil, sredinu iz oreo keksa pomešajte sa pavlakom za kuvanje, promešajte da se lepo sjedine, a zatim umutite mikserom da dobijete čvrst šlag. Fil ravnomerno rasporedite preko kore. Stavite u frižider da se hladi, oko sat vremena. Za glazuru, čokoladu zajedno sa slatkom pavlakom i puterom otapajte na umerenoj vatri, uz konstantno mešanje, dok ne dobijete ujedančenu kremu, a zatim u nju dodajte želatin. Sve dobro sjedinite, a zatim prelijte preko kolača. Vratite ponovo u frižider, a kada se glazura stegne tart je spreman za jelo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE