Snikers i čizkejk su dva veoma popularna slatkiša, a kada ih spojite u jedno dobićete poslasticu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Sloj karamel fila sa kikirikijem i najlepši krem od sira i čokolade, a priprema je nikad jednostavnija. Idealan je za sve vrste proslava, a sigurno će svi tražiti parče više. Snikers čizkejk sigurno ćete uvrstiti na listu naomiljenijih recepata.
- Sastojci:
- Za koru:
- 200 g čokoladnog keksa
- 70 g putera
- 30 ml mleka
- Za fil:
- 300 g čokolade
- 600 g krem sira
- 50 ml kondenzovanog mleka
- 100 ml slatke pavlake
- Za karamel fil:
- 220 g šećera
- 40 ml vode
- 100 g putera
- 100 ml neutralne pavlake
- 120 g kikirikija
- Za glazuru:
- 130 g mlečne čokolade
- 130 ml neutralne pavlake
- 70 g seckanog kikirikija
Priprema:
Keks sameljite, pa pomešajte sa puterom i mlekom. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu, a zatim u četvrtastom kalupu formirajte koru. Za karamel fil u šerpu sipajte šećer i vodu, pa kuvajte na umerenoj vatri dok se šećer ne karamelizuje. Zatim dodajte puter i slatku pavlaku i mešajte da se sve sjedini. Na kraju u karamelu umešajte kikiriki. Ostavite da se prohladi. Za fil čokoladu izlomite, stavite u šerpicu, pa je lagano otapajte. U činiji pomešajte krem sir, slatku pavlaku i kondenzovano mleko, pa sve umutite mikserom. Na kraju dodajte rastopljenu čokoladu i još jednom sve umutite. U kalup prvo rasporedite karamel fil sa kikirikijem, a zatim preko njega čokoladni fil. Čizkejk stavite u frižider na 3 sata a se stegne. Za glazuru čokoladu rastopite sa pavlakom na umerenoj temperaturi, a zatim dodajte kikiriki. Kada se malo prohladi rasporedite je preko kolača i lepo poravnajte. Kada se glazura stegne kolač se spreman za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE