Sitni kolači su ukras svake trpeze, a ako su pritom ukusni i lako se prave onda su pun pogodak. Ako ove godine pripremate slavu i želite nešto novo, isporbajte recept za sitne kolače sa urmama i kikirikijem prelivene čokoladom za koje će vam biti potrebno manje od pola sata. Odlično su posluženje i kada vam se najave gosti.
- Sastojci:
- 300 g urmi
- 200 g kikirikija
- 100 g bele čokolade
- malo susama
- crna čokolada
Priprema:
Urme potopite 10 minuta u vrelu vodu. Kikiriki usitnite u blenderu, pa dodajte urme kojima ste izvadili koštice. Dobro sjedinite smesu u blenderu i podelite je na tri dela. Oblikujte tri tanja valjka, uvaljajte u susam i stavite na pek papir. Po sredini svakog valjka napravite udublenje u koje ćete sipati istopljenu belu čokoladu, koju ste sipali u kesu za zamrzivač i isekli manju rupu. Preko bele čokolade istopljenom crnom čokoladom, koju ste sipali u kesu za zamrzivač i isekli malu rupu, napravite trake sa razmakom i onda po sredini pređite čačkalicom da se oblikuje šara. Stavite u zamrzivač na 5 minuta i isecite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE