TORTA SA PIŠKOTAMA I MANDARINAMA: Super laka za pripremu - ne zna se da li je ukusnija ili lepše izgleda kada se iseče

Torta sa mandarinama za koju se traži parče više.

Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Počinje sezona mandarina, a preporučuje se često jesti ovo voće, jer je bogato vitaminom C, štiti naš imunitet tokom hladnog perioda i pomaže nam da održimo vitku liniju. U nastavku pogledajte recept za tortu prelepog preseka sa mandarinama, piškotama i pudingom od vanile. Očaraće vas na prvi zalogaj.

  • Sastojci:
  • 150 g piškota
  • 200 ml mleka
  • 400 g mandarina
  • Za fil:
  • 800 ml mleka
  • 130 g šećera
  • 160 g praška za puding sa ukusom vanile
  • 200 g putera
  • Za žele:
  • 500 ml vode
  • 150 g želea sa aromom mandarine

Priprema:

Uzmite kalup sa obručem prečnika 26cm. Piškote umačite u mleko i ređajte na dno kalupa. puter umutite mikserom. U šerpici pomešajte puding, šećer i mleko pa stavite na ringlu da se kuva. Kada se zgusne sklonite sa ringle i sipajte puding u umućen puter. Sve izmešajte mikserom. Smesu sipajte preko piškota. stavite u frižider na sat vremena, a za to vreme pripremite poslednji sloj. U vodi prokuvajte žele sa aromom mandarine. Kada se malo prohladi, na tortu najpre poređajte kriške mandarina po celoj površini pa pospite želeom. Vratite u frižider na sat vremena.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE