Slatka salama je uvek aktuelna poslastica za razne praznike poput slava i rođendana, ali je isto tako super ukusna i za grickanje uz šoljicu kafe bez posebnog povoda. Dekorativna je, ne peče se i zaista se brzo pravi. Gosti će biti oduševljeni kada im, pored ostalih sitnih kolača, servirate i ovu čokoladnu salamu sa keksom.
- Sastojci:
- 400 g petit ber keksa
- pola šolje šećera
- 4 kašike kakao praha
- 300 ml mleka
- 1 kašika putera
- 50 g čokolade
- Preliv:
- slatka pavlaka
- 50 g čokolade
Priprema:
U činiji izlomite keks. U šerpici pomešajte šećer, kakao i mleko. Mešajte i kuvajte na laganoj vatri dok ne provri. Dodajte kašiku putera i još 50 g čokolade pa dobro promešajte da se otopi. prelijte preko keksa i promešajte. Na radnu površinu stavite providnu foliju, istresite masu i uz pomoć folije oblikujte u salamu. Stavite na 3 sata u frižider. Preostalo čokoladu izlomite i prelijte zagrejanom slatkom pavlakom. Izmešajte. Prelijte kolač čokoladom i ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE