Slatki rolatiće ulepšati svaku svečanu trpezu, a ovaj crno-beli se pravi stvarno lako. Podloga je od plazme, nutele i banane, a premazuje se klasičnim belim kremom od krem sira i slatke pavlake. Isti se koristi i za čizkejk. Na kraju se sve preliva čokoladnom glazurom, a kada se ohladi spreman je za posluženje. Uživaćete u svakom zalogaju, a super je i kao poslastica za Svetog Jovana.
- Sastojci:
- Za koru:
- 300 g mlevene plazme
- 1 banana
- 150 g nutele
- Za fil:
- 350 g krema sira (može posni)
- 400 ml slatke pavlakte (može posna)
- 100 g šećera u prahu
- Za glazuru:
- 160 g čokolade (može posna)
- 30 g putera (margarin)
Priprema:
Pomešajte mleveni keks, blendiranu bananu i nutelu, pa sjedinite smesu. Providnu foliju raširite na radnoj površini, pa prebacite smesu. Preko stavite pek papir i onda oklagijom razvucite tako da dobijete pravougaonik. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite mikserom. Premažite preko kore. Urolajte, pa umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat vremena. Istopite čokoladu sa puterom, pa prelijte rolat i stavite u frižider na još sat vremena da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE