Kolači koji se prave slično kao i čizkejk su poprlično jednostavni i uspevaju skoro svima. Recept za ovu neodoljivu poslasticu će vas oduševiti, jer ne samo da osvežava, nego se sastoji od svima omiljenih sastojaka. Kombinacija keksa, nutele, čokolade i slatke pavlake je prosto savšrena, a super je rešenje za bilo koju svečanu priliku. Između keksa su različiti filovi, a dodatno ga ulepšava i čokoladna glazura.
- Sastojci:
- 200 g keksa
- 100 ml mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira/krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 150 g nutele
- 150 g bele čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 30 ml ulja
Priprema:
Keks umočite u mleko, pa poređajte u kalup. Premažite istopljenom čokoladom, pa poređajte drugi sloj keksa koji ste umočili u mleko. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte maskarpone sir i i nastavite da mutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte nutelu, a u drugi istopljenu belu čokoladu. Dobro sjedinite. Preko keksa prvo sipajte nutela fil, pa poređajte još jedan sloj keksa umočenog u mleko, a zatim premažite filom sa belom čokoladom. Poređajte keks koji ste umočili u mleko i ostavite u frižideru sat vremena. Istopite čokoladu sa uljem, pa sipajte preko kolača i poravnajte. Pospite seckanim lešnicima ako želite i stavite u frižider na još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE