KAKO SE PRAVI MUHALEBIJA: Tradicionalna turska mlečna poslastica sa kokosom - može da bude i mrsna i posna

Za ovaj slatkiš sa kokosom i grizom ne treba vam više od 15 minuta.

Shutterstock

Muhalebijaje tradicionalni turski slatkiš koji se pravi od mleka, kokosa i griza. Kombinacija ovih sastojaka je savršena, a ono što je najbolje od svega jeste da ne košta puno i da vam treba 15 minuta da je napravite. Ako se pridržavate Uskršnjeg posta i za to imamo rešenje, samo puter zamenite margarinom i eto odlične poslastice koju nećete moći da prestanete da jedete. 

  • Sastojci:
  • 1 l mleka 
  • 30 g kokosovog brašna 
  • 100 g margarina 
  • 6 kašika griza 
  • 150 g šećera 
  • 1 kesica vanilin šećera 

Priprema:

U šerpi otopire puter ili margarin (u zavisnosti da li pravite postan ili mrsan slatkiš). Zatim dodajte griz i mešajte minut. Sipajte mleko i nastavite da mešate, ne sme da bude grudvica. Nakon toga dodajte šećer i vanilin šećer, pa mešajte dok se smesa ne zgusne i svi sastojci se ne sjedine. Pred kraj kuvanja dodajte i kokosovo brašno, pa kuvajte još 3-4 minuta, uz mešanje. Dobijenu smesu podelite u posude i ohladite. Možete je ukrasiti mlevenim orašastim plodovima, kokosom, cimetom...

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE