Za pripremu ove ledene poslastice treba vam manje od 10 minuta, a ukus joj je fantastičan. Osvežiće vas, a kombinacija čokolade, jagode i čizkejk fila je prosto savršena.Sladoled sendvič je postao popularan poslednjih godina, a ako vam je maskarpone skup, napravite jeftiniji sami kod kuće ili ga zamenite krem sirom.
- Sastojci:
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 4 kašike maskarpone sira
- 500 g jagoda
- 70 g čokolade
- 300 g keksa
Priprema:
Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte maskarpone sir i nastavite da mutite. U dobijenu smesu dodajte iseckane jagode i rendanu čokoladu. Lagano promešajte. Kalup obložite providnom folijom, pa poređajte keks. Premažite mlekom, pa sipajte preko fil i poravnajte, pa poređajte još jedan red keksa. Premažite mlekom, pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču nekih 2 sata da se dobro stegne.
Izvor: Stvar ukusa