KAKO SE PRAVI KREM OD PISTAĆA: Penasti i mirisni fil za najlepše torte i kolače (VIDEO)

Naučite kako se pravi ukusan krem od pistaća.

Printscreen/YT/ Tatyana's Everyday Food

Krem od pistaća se pravi od svega nekoliko sastojaka, a potrebni su vam blender i mikser. Ako volite poslastice sa ukusom pistaća, onda vam predlažemo da obavezno isprobate ovaj krem, jer njime možete da ukrašavate najrazličitije torte i kolače. Za ovaj krem ne morate da budete iskusna domaćica, potrebno je svega par minuta da se napravi. U frižideru krem može da se čuva pokriven providnom folijom i do nedelju dana, a pre nego što je upotrebite, otopite je na sobnoj temperaturi. Takođe, možete i da je zamrznete, samo prebacite krem od pistaća u plastičnu posudu i čuvajte do mesec dana. Kada poželite da koristite, otopite preko noći u frižideru. 

  • Sastojci: 
  • 1 šolja pistaća
  • 2 kašike slatke pavlake 
  • 3 šolje neslanog putera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 4 šolje šećera u prahu 
  • zelena boja za hranu

Priprema:
Pistaće dobro usitnite u blenderu. Dodajte slatku pavlaku, pa ponovo izblendirajte. Puter sobne temperature penasto umutite, pa dodajte pistaće i vanilu. Sjedinite mikserom, pa dodajte šećer. Opet mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte par kapi zelene boje i promešajte. Ako krem nije dovoljno penast, stavite u frižider na pola sata, pa kada izvadite ponovo umutite. Krem od pistaća možete da koristite za filovanje torti, kolača...

Izvor: Stvar ukusa