NAJLEPŠI TROSLOJNI KOLAČ: Podloga od plazme, nutele i kokosa, a preko neodoljivi filovi (VIDEO)

Troslojni kolač od omiljenih sastojka se jednostavno pravi.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Retko ko odbija kolače, pogotovo ako je recept dobar kao ovaj. Predlažemo da napravite najlepši troslojni kolač čija je podloga od plazme, kokosa i nutele, a preko idu vanila i čokoladni fil. Na kraju se dekoriše lešnicima. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva, a priprema nije nimalo zahteva. Ovaj kolač možete da služite i na proslavama. 

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 400 g mlevene plazme 
  • 125 g kokosa 
  • 175 g nutele 
  • 120 g putera 
  • 100 ml slatke pavlake 
  • Za fil:
  • 1,5 l mleka
  • 240 g šećera
  • 4 žumanceta
  • 130 g kukuruznog skroba
  • 120 g putera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • prstohvat soli 
  • 200 g čokolade 
  • Za dekoraciju: 
  • 100 g lešnika 

Priprema: 

Pomešajte mlevenu plazmu, kokos, nutelu, istopljeni puter i slatku pavlaku. Mešajte dok se sastojci dobro ne sjedine, pa sipajte u kalup i dobro utisnite. Ostavite da se ohladi pola sata u frižideru. Penasto umutite žumanca sa šećerom i prstohvatom soli, pa dodajte skrob i 1/2 l mleka, kao i ekstrakt vanile. Dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko (1 l) sipajte u šerpu i kada se zagreje dodajte žumanca. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter sobne temperature i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Podelite na 2 jednaka dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Preko podloge od keksa prvo sipajte beli fil i poravnajte, pa onda i crni fil i poravnajte. Ukrasite seckanim lešnikom. Ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa