Pijace i prodavnice su pune raznovrsnog voća i povrća, a od svežih jagoda možete da napravite preukusan troslojni kolač.Mekan je kao pena, a slojevi voćnog, mlečnog i čokoladnog fila su očaravajući. Uspeva svima i uvek, a jedino o čemu treba da vodite računa, jeste to, da kada sipate sledeći fil, da se onaj prethodni dobro stegne. Lagani i osvežavajući kolač je idealan za sve prilike.

  • Sastojci:
  • Za prvi sloj: 
  • 200 g jagoda 
  • 80 g šećera 
  • 1/2 kašičice biljnog želatina 
  • 2 kašike vode 
  • Za drugi sloj: 
  • 480 ml mleka 
  • 50 g šećera 
  • 1 kašičica biljnog želatina 
  • 50 g čokolade 

Priprema:
U šerpi pomešajte jagode, šećer, želatin i vodu. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Sipajte u vatrostalnu posudu, lepo poravnajte i stavite u frižider da se stegne. U drugu šerpu sipajte mleko, šećer i želatin, pa kuvajte dok ne krene da ključa, a nakon toga ostavite još 3 minuta. Neprestano mešajte. Sipajte fil preko onoga sa jagodama i vratite u frižider. Nemojte ceo mlečni fil da potrošite ostavite oko 100 ml da istopite čokoladu. Kada istopite čokoladu sa mlekom, sipajte preko mlečnog fila i opet vratite u frižider na sat vremena da se stegne. 

Napomena: Pre dodavanja fila, svaki prethodni mora da bude dovoljno stegnut. 

Izvor: Stvar ukusa