Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TROSLOJNI KOLAČ MEKAN KAO PENA: Za 500 dinara puna tepsija predivne poslastice (VIDEO)

Ako imate neku proslavi ili vam se jede slatko, predlažemo da napravite troslojni kolač.

 Troslojni voćni kolač sa jagodama i čokoladom Izvor: Printscreen/YT/Best food here

Pijace i prodavnice su pune raznovrsnog voća i povrća, a od svežih jagoda možete da napravite preukusan troslojni kolač.Mekan je kao pena, a slojevi voćnog, mlečnog i čokoladnog fila su očaravajući. Uspeva svima i uvek, a jedino o čemu treba da vodite računa, jeste to, da kada sipate sledeći fil, da se onaj prethodni dobro stegne. Lagani i osvežavajući kolač je idealan za sve prilike.

  • Sastojci:
  • Za prvi sloj: 
  • 200 g jagoda 
  • 80 g šećera 
  • 1/2 kašičice biljnog želatina 
  • 2 kašike vode 
  • Za drugi sloj: 
  • 480 ml mleka 
  • 50 g šećera 
  • 1 kašičica biljnog želatina 
  • 50 g čokolade 

Priprema:
U šerpi pomešajte jagode, šećer, želatin i vodu. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Sipajte u vatrostalnu posudu, lepo poravnajte i stavite u frižider da se stegne. U drugu šerpu sipajte mleko, šećer i želatin, pa kuvajte dok ne krene da ključa, a nakon toga ostavite još 3 minuta. Neprestano mešajte. Sipajte fil preko onoga sa jagodama i vratite u frižider. Nemojte ceo mlečni fil da potrošite ostavite oko 100 ml da istopite čokoladu. Kada istopite čokoladu sa mlekom, sipajte preko mlečnog fila i opet vratite u frižider na sat vremena da se stegne. 

Napomena: Pre dodavanja fila, svaki prethodni mora da bude dovoljno stegnut. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrčela

Nije mi nešto. Ne privlači me. Mislim, ajde ako baš nema ništa drugo mrcvario bi ga.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti