Kinder tortu nije teško napraviti, a super je predlog za vrele letnje dane. Podloga se pravi od čuvenog plazma keksa, a fil od kinder čokoladice kojoj niko ne može da odoli. Kombinacija sastojaka je čini aposolutno savršenom, a dodatni je plus i to što se hladi u frižideru. Kinder tortu možete da služite svaki dan, ali i kada su neke svečane proslave.
- Sastojci:
- Za podlogu:
- 170 g mlevene plazme
- 90 g putera
- Za fil:
- 500 g krem sira
- 160 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 280 g kinder čokolade
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 8 g želatina
- 40 ml hladne vode
- Za glazuru:
- 2 kinder buena
- 20 g mlečne čokolade
- 120 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Pomešajte mlevenu plazmu i istopljeni puter, pa dobro sjedinite. Utisnite u kalup, a onda ostavite u frižideru da se ohladi nekih 20 minuta. U posudi pomešajte želatin i vodu, pa ostavite da nabubri 10 minuta. U drugoj posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte kinder čokoladice koje ste prethodno otopili. Promešajte, pa sipajte slatku pavlaku i vanilu. Umutite dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Želatin otopite na pari, pa dodajte u fil i lagano promešajte, da se sve lepo sjedini. Sipajte fil preko podloge i ostavite da se ohladi u frižideru minimum 6 sati. Ukrasite otopljenom čokoladom i umućenom slatkom pavlakom sa šećerom u prahu i vanilom. Na kraju dekorišite i kinder bueno čokoladicama.
Izvor: Stvar ukusa