Šeherezada torta spada u najjednostavnije poslastice koje se prave od jeftinih sastojaka. Svaka domaćica nauči odmah da je pravi, a slatku pavlaku možete da zamenite i šlagom (može i čokoladni). Torte sa keksom koje se ne peku su odavno preuzele tron onim starinskim poslasticama, a ako i vi želite da napravite Šeherezada tortu, onda obavezno probajte ovaj recept.
- Sastojci:
- 1,5 pakovanje turskog keksa
- 3 kesice pudinga od karamele
- 7 kašika šećera
- 400 ml slatke pavlake
- 1 l mleka
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i dodajte puding, pa lepo umutite, tako da ne ostanu grudvice. Dodajte i šećer, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim umutite puter sobne temerature, pa ga dodajte u ohlađeni puding i sjedinite mikserom. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Na pleh poređajte keks, pa preko premažite fil, a onda i umućenu slatku pavlaku, pa ponovo keks. Tako ređajte filove dok ih ne utrošite.
Izvor: Stvar ukusa