Šeherezada spada među jednostavnije torte i svaka domaćica brzo nauči da je spremi. Sastoji se od keksa koji je premazan čokoladom, a onda i karamel filom i umućenom slatkom pavlakom. Svaki zalogaj se topi u ustima, a toliko lepo izgleda da će ulepšati i svečanu trpezu. Kako je u toku Uskršnji post, naučite kako se pravi posna torta. Više ne morate da se odričete omiljenih poslastica, već isprobajte iovaj klasik u posnoj varijanti

  • Sastojci:
  • 1 l sojinog mleka 
  • 5 kašika šećera 
  • 120 g pudinga od karamele
  • 200 g posne slatke pavlake
  • 250 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 200-300 g posne čokolade
  • 400 g posnog keksa
  • 5 kašika ulja

Priprema:

U šerpu sipajte 800 ml mleka i kada se zagreje dodajte puding koji ste pomešali sa šećerom i 200 ml mleka. Vodite računa da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Za to vreme umutite margarin sobne temeprature i dodajte u ohlađeni puding, pa sjedinite mikserom. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete ređu smesu, a onda umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Poređajte keks u tepsiju. Preko premažite istopljenu čokoladu i stavite u frižider nekih 10 minuta da se stegne. Zatim premažite karamel fil, a onda i umućenu slatku pavlaku, pa opet sve ponavljajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj je umućena slatka pavlaka. Ostavite u frižideru preko noći. Možete da je ukrasite i mlevenim orasima. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE