Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIRUP OD URME: Fantastičan preliv za posnu baklavu, ali i za slana jela, a košta manje od 200 dinara

Kod kuće lako napravite sirup od urme.

 Sirup od urme Izvor: Shutterstock

Ako želite da ulepšate ukus standardnim kolačima, kao što je npr. baklava, onda je umesto standardnog sirupa prelijte ovim od urmi. Takođe, ako volite da eksperimentišete u kuhinji možete ovaj sirup da koristite i za slana jela, kao što je meso.Neobična kombinacija je pun pogodak, a priprema ovog sirupa je nikad lakša. 

  • Sastojci:
  • 25 urmi bez koštica

Priprema: 
Urme prvo potopite sat vremena u vodu, pa promenite vodu i ostavite da proključaju. Povremeno promešajte i malo izgnječite. 15 minuta nakon ključanja sklonite sa šporeta. Uzmite sitno sito i procedite sok kroz njega. Dobijeni sok vratite na šporet i ostavite da se krčka još 20 minuta, sve vreme mešajte.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti