Ako želite da ulepšate ukus standardnim kolačima, kao što je npr. baklava, onda je umesto standardnog sirupa prelijte ovim od urmi. Takođe, ako volite da eksperimentišete u kuhinji možete ovaj sirup da koristite i za slana jela, kao što je meso.Neobična kombinacija je pun pogodak, a priprema ovog sirupa je nikad lakša.
- Sastojci:
- 25 urmi bez koštica
Priprema:
Urme prvo potopite sat vremena u vodu, pa promenite vodu i ostavite da proključaju. Povremeno promešajte i malo izgnječite. 15 minuta nakon ključanja sklonite sa šporeta. Uzmite sitno sito i procedite sok kroz njega. Dobijeni sok vratite na šporet i ostavite da se krčka još 20 minuta, sve vreme mešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese