Ako želite da ulepšate ukus standardnim kolačima, kao što je npr. baklava, onda je umesto standardnog sirupa prelijte ovim od urmi. Takođe, ako volite da eksperimentišete u kuhinji možete ovaj sirup da koristite i za slana jela, kao što je meso.Neobična kombinacija je pun pogodak, a priprema ovog sirupa je nikad lakša. 

  • Sastojci:
  • 25 urmi bez koštica

Priprema: 
Urme prvo potopite sat vremena u vodu, pa promenite vodu i ostavite da proključaju. Povremeno promešajte i malo izgnječite. 15 minuta nakon ključanja sklonite sa šporeta. Uzmite sitno sito i procedite sok kroz njega. Dobijeni sok vratite na šporet i ostavite da se krčka još 20 minuta, sve vreme mešajte.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE