NAJBRŽI POPSI, I TO BEZ PEČENJA! Šareni kolači na štapiću kojima niko ne može da odoli

Ako vam se jedu popsi, ili želite da ih pripremite za neku proslavu, ovo je ubedljivo najbolji recept bez pečenja!

Shutterstock

Popsi su slatkiši kojima ne mogu da odole ni klinci, ni odrasli! Šareni, ukrašeni i preukusni, popsi su super izbor ako imate neku proslavu. Naš predlog su popsi od kupovne kore za tortu. Napravićete ih brzo, nećete paliti rernu, a možete da iskažete svoju kreativnost dok ih ukrašavate. Evo kako se prave popsi!

Sastojci:

  • 2 gotove kore za tortu
  • 1 šolja kupovne glazure (bilo koji ukus)
  • 100 grama čokolade (crne ili bele)
  • Štapići za lizalice
  • Čokoladne ili šarene mrvice
  • Boja za kolače (ako želite)

Recept:

Gotovu koru za tortu izmrvite u sitne mrvice, i u velikoj činiji pomešajte sa glazurom. Kada dobijete smesu koja može da se mesi, uzmite pomalo smese i dlanovima formirajte kuglice željene veličine. Popsi bi trebalo da budu veličine oraha. 

Ubacite štapić za lizalicu u svaki pops, otprilike do pola. Poređajte ih na pleh i stavite ga oko 30 minuta u frižider, da se popsi stegnu. Otopite čokoladu i pažljivo umačite popse tako da se oblože sa svih strana, a da višak čokolade iscuri. Ako ste koristili belu čokoladu, dodajte i par kapi boje kako biste dobili vesele, šarene popse.

Dok je čokolada još tečna, uvaljajte ih u čokoladne ili šarene mrvice. Pustite da se popsi ohlade i stegnu i servirajte ih, svi gosti će vam tražiti recept!

BONUS VIDEO: Recept za laku voćnu tortu!

This browser does not support the video element.

Torta  TikTok/_fromtheground

Izvor: StvarUkusa