Rafaelo kuglice spadaju među poznatije sitne kolače, a prepoznatljivi ukus kokosa, bele čokolade i badema je neodoljiv. Ako volite da jedete ove slatke bombice, naša topla preporuka je da probate i rafaelo tortu sa piškotama. Priprema nije komplikovana, a ukus ove torte je zaista čaroban. Svi ljubitelji kokosa će biti oduševljeni i neće se zaustaviti na jednom parčetu.
- Sastojci:
- 300 g piškota
- Za fil:
- 150 g skroba
- 250 g šećera
- 12 g vanilin šećera
- 5 jaja
- 1,3 l mleka
- 250 g krema sira
- 100 g kokosa
- 100 g bele čokolade
- 1 kašika ulja
- Za dekoraciju:
- 200 g rafaelo kuglica
- malo nane
Priprema:
Poređajte piškote na dno kalupa ili tepsije. Umuitite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte skrob i mleko. Sve dobro sjedinite, tako da nema grudvica, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekih 30 minuta. Sipajte fil u neku posudu i dodajte krem sir, pa dobro umutite. Sipajte kokos i lagano umešajte. Dobijeni fil sipajte preko piškota i poravnajte, pa poređajte još jedan red keksa. Stavite u frižider na 2 sata. Otopite belu čokoladu sa uljem, pa dekorišite tortu i stavite u frižider na još 10 minuta. Ukrasite rafaelo kuglicama i nanom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa