TORTA SA NAPOLITANKAMA, PLAZMOM, JAGODAMA I NUTELOM: Najlepši slojevi za savršen ukus (VIDEO)

Napravite tortu za koju će vam svi tražiti recept.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Donosimo vam recept za jednu od najboljih torti koju ste probali. Najlepši slojevi omiljenih sastojaka, kao što su plazma, napolitanke, jagode, nutela čine ovu tortu prosto savršenom. Ljubitelji voćnih, ali i čokoladnih poslastica obožavaće ovu posalasticu, a najbolje od svega je što se lako sprema i to bez pečenja i kuvanja. 

  • Sastojci:
  • 400 g napolitanki 
  • 250 g mlevene plazme
  • 100 ml putera 
  • Za fil:
  • 500 g maskarpone sira (može i krem sir) 
  • 100 g šećera u prahu
  • 400 ml slatke pavlake 
  • 200 g nutele
  • 300 g jagoda 
  • 200 g mlečne čokolade 
  • 50 g bele čokolade 
  • 1 kašika ulja 

Priprema: 
U kalup po ivici poređajte napolitane (po dužini). Mlevenu plazmu pomešajte sa istopljenim puterom i utistnite u dno kalupa. Stavite u frižider na 30 minuta. Umitite maskarpone sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Podelite fil na 2 jednaka dela i u jedan dodajte nutelu, pa dobro promešajte. Sipajte prvo nutela fil u kalup, pa poravnajte i stavite u frižider na pola sata. Zatim sipajte beli fil u koji ste dodali seckane jagode i poravnajte, pa stavite u frižider na 2 sata. Pomešajte mlečnu i belu čokoladu sa uljem i istopite. Prelijte preko torte i vratite u frižider na još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Najsočnija čokoladna torta bez pečenja   TikTok/ smilingrecipes

Izvor: Stvar ukusa