Kada se spoje čokolada i kokos dobija se neodoljiva baunti čokoladica. Ako volite ova dva ukusa, mi vam donosimo recept za domaći baunti kolač koji se pravi očas posla. Ovaj recept je brzo postao popularan, ne samo zbog jednostavne pripreme, već i savršenog ukusa. Nema kuvanja i pečenja, samo se poređaju slojevi. Uživajte!
- Sastojci:
- 250 g kakao keksa
- 50 g putera
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 12 g želatina
- 120 g vode
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g maskrapone sira
- 50 g kokosa
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte želatin sa vodom i lepo sjedinite, pa ostavite da nabubri. Keks izblendirajte ili koristite mlevenu plazmu. Pomešajte keks sa istopljenim puterom i kondenzovanim mlekom, pa dobro sjedinite. Dobro utisnite u kalup i stavite u frižider na 15 minuta. Umutite slatku pavlaku i dodajte maskarpone sir, pa dobro sjedinite. Zatim dodajte kokos, vanilu i želatin koji ste otopili na pari (ili u mikrotalasnoj), pa umutite. Sipajte fil preko keksa i stavite u frižider da se stegne. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila, pa ostavite još 15-20 minuta da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa