Kombinacija višanja i čokolade je savršena, a jedan od najboljih dokaza je svakako i čuvena Švarcvald torta. Ali, leti, kada su napolju visoke temeprature, svi pribegavaju jednostavnim poslasticama koje se brzo i lako pravo. Upravo je takva i ova čokoladna torta sa višnjama koja se ne peče i za koju vam nije potrebno mnogo vremena. Nema čak ni kuvanja fila, dovoljan je samo mikser.
- Sastojci:
- 400 g kakao keksa
- 120 g pudinga od vanile (bez kuvanja)
- 1,7 l mleka
- 100 g nutele
- 200 g višanja
- Za glazuru:
- 50 g putera
- 50 g šećera
- 100 ml mleka
- 50 g kakaoa
Priprema:
U tepsiju poređajte keks koji ste umočili u mleko (200 ml). Preko stavite višnje, a u preostalo mleko (1,5 l) sipajte puding od vanile i dobro umutite. Podelite fil na 3 jednaka dela, pa u jedan dodajte nutelu i sjedinite. Preko višanja premažite beli fil, pa poređajte keks koji ste umočili u mleko, zatim višnje, pa nutela fil. Poravnajte, poređajte keks koji ste umočilu mleko, višnje, a onda premažite beli fil. Lepo poravnajte. Preko poređajte keks. Istopite puter, šećer, mleko i kakao i prelijte preko keksa. Ostavite da se stegne u frižideru, pa služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa