BAUNTI SITNI KOLAČI: U glazuru dodajte i kikiriki - biće mnogo lepši (VIDEO)

Kada želite nešto slatko što se brzo i lako pravi, isprobajte baunti kolač.

Printscreen/Instagram/pp__vkusno

Jedna od najpoznatijih čokoladica na svetu je i baunti. Pravi od kokos krema i preliva se čokoladom. Ovu neodoljivu poslasticu mnogi vole, a možete da je napravite kod kuće i to vrlo jednostavno i za male pare. Donosimo vam recept za domaći baunti kolač koji se u jednom sastojku razlikuje od originala. U glazuru dodajte i seckani kikiriki i tako obogatite već ukusnu poslasticu. 

  • Sastojci:
  • 300 g krem sira
  • 30 g putera
  • 30 g kokosa
  • 30 g šećera u prahu ⠀
  • Za glazuru:
  • 200 g mlečne čokolade
  • 40 ml ulja
  • 50 g kikirikija⠀

Priprema:

U posudi pomešajte sir, istopljeni puter, šećer u prahu i kokos. Dobro sjedinite smesu, pa uzimajte manje komade i oblikuje valjak (pogledaj video). Poređajte na tacnu i stavite u zamrzivač dok napravite glazuru. Istopite čokoladu sa uljem, pa u glazuru dodajte i sitno seckani kikiriki. Baunti stavite na čakčalicu, umočite u glazuru i ređajte na tacnu. Pažljivo izvadite čačkalicu i stavite u frižider da se stegne.

This browser does not support the video element.

Baunti kolač  Instagram/pp__vkusno

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Duple baunti čokoladice  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa